Lite roligt så där på kvällskvisten

- Hur vet du att gäddan väger 10 kilo?
- Det kom en våg just när jag fångade den.

Varför trivs försäljare så bra i det militära?
SVAR: De blir så glada för varje ny order.

Vilket djur skall man rådfråga när man skall köpa nya skor?
Svar: Kängurun...

- Hur fick du jobbet som brandman?
- Jag sa jag hade släkt i Kalmar.

- Varför dricker du ditt kaffe så försiktigt?
- Jag är rädd att det skall göra ont. Det är ju bitsocker i!

- Vad kallar samekvinnorna sina dildos?
- Fusklappar!

- Vart kommer flygmyrorna ifrån?
- Från stackmolnen.

- Varför körde du över mig när jag bad dig lasta in ölen i bilen?
- Du sa ju åt mig att lägga in backen!

Och ja, jag asgarvar just nu!

Dra åt skogen!!!

Jag har fortfarande ont i axeln sen jag tränade den i fredags, det är liksom inte normalt.

Smallville

För er där ute som är helt off och inte vet vad Smallville är vill jag bara säga att det är en väldigt amerikansk serie, ganska överdriven, känslosamheten går överstyr, underhållande och övermänsklig.

Clark Kent a.k.a. Superman eller Stålmannen (Stålmannen är svenska och skulle egentligen översättas till engelska som Steel Man) bodde i Smallville när han var yngre, innan han blev vuxen och flyttade till Metropolis för att ta sig an bad guys och maffian och så. Kort sagt så handlar serien om Clark Kents uppväxt från första året på high school (säsong 1) till studenten och vidare ut i livet ända upp till nutiden (säsong 9).

Det jag vill ha sagt är ju då att jag gillar den här serien och rekommenderar den varmt till alla.
Det skadar inte att Kristin Kreuk är med.

5/5 är mitt betyg på Smallville.
(första femman som delas ut)...

Take care, y'all...

#18 - BST

I min mening tycker jag att det är väldigt snyggt med armar på killar. Det är en personlig favorit om de har stora triceps, markerade biceps och en snygg rotatorkuff, det är allt jag letar efter. ;)

Idag har jag kört ett riktigt hårt bicepspass, jag tog i mycket på de olika övningar jag gjorde, så mycket att när jag kom till sista övningen orkade jag knappt 8 kg. Då är man slut. Usch usch...

Efter det fick ryggen ta över. Jag har alltid varit den som tränat ryggen och använt för mycket armstyrka. Men inte idag, idag hade jag ingen armstyrka över så idag fick verkligen ryggen arbeta som den skulle. Det var ganska blissfull att känna att ryggen värkte direkt efter en övning. Då vet man att man har gjort rätt.

Biceps:
Fasta vikter - rak stång
Fria vikter - hantlar
Fasta vikter - handtag
Fasta vikter - kudde under armarna
Fria vikter - krokig stång
Fria vikter - raka hantlar

Ryggen (fasta vikter):
Rodd - tät hållning
Vingar - böjd stång
Rodd - bred hållning
Öppna - högt upp på ryggen

Det var ett givande pass som reflekterades över när jag satt i bastun i en kvart därefter.
Och jag kan även tillägga att det som står högst upp här på sidan: "Blod, Svett och Tårar" i min mening ska utgjutas på gymmet, det gjorde det idag. Helt gudabenådat.
Så man kan ju säga det som dagens höjdpunkt.

Keep going strong...

Whatevah'

Jag har verkligen inte gjort nåt idag så jag har inte så mycket att skriva.
Jag har tittat på många avsnitt av Smallville och jag har spelat gitarr.
Har tänkt en massa och tänkt lite till och tänkt lite till och så har jag varit på gymmet.

Så denna dagen har varit helt onödig i princip.

Bye bye...

Lördag 30 januari 2010

Lång dag som började med huvudvärk.
"Jag vakna upp vettu..."

Igår hann jag med en hel del:

Vakna upp i Västerås, åka tillbaka till Eskilstuna, gå hem och lämna grejerna, skriva meddelande till Jennie, gå ner till stan och träffa Peppe, äta på Spicy Hot, shoppa på Carlings, träffa Annika och fika på två ställen på tre timmar, gå hem igen, tvätta, spela gitarr och sen sova.
Och detta är inte ens allt jag gjorde.

Så man kan säga att jag hann med en del igår, men jag kan även säga att det var en väldigt bra dag förutom att jag inte gick på gymmet, men jag fick träffa Annika för första gången och det var riktigt mysigt.

Idag ska jag verkligen på gymmet, jag ska bara fixa nånting att äta först för jag tänker inte gymma på fastande mage. Hoppas att fler än jag utnyttjar dagen till att göra nåt produktivt.

Ha't bra...

Utekväll

Jag har varit ute på svensk mark, det var ungefär 2,5 år sen sist så det var ganska kul faktiskt. I fredags skulle jag vara hemma hos Lena och umgås med Mikaela innan vi skulle gå till Kåren för att dansa lite. Jag drack en del, och Mikaela var nykter. Det blev lite ojämnt men vi hade ändå kul tack vare Demetri Martin, Flight of the Conchords och en simpel Rubiks kub 3x3.
Men huvudsaken med kvällen var ju att det skulle bli kul och det var kul ända tills jag förstörde allt. Usch för mig. Men tur att jag kom ihåg allt innan Kåren iaf, för det var riktigt skoj.


Ja, man har ju en del för sig när man är onykter. Fin tunga... och passar jag i läppglans?

 

Nej, nu ska jag göra nåt annat... Spela gitarr kanske...


#17 - Vikt

När man tränar som jag gör, för att gå ner i vikt och bygga muskler samtidigt, vilket är en liten knasig kombination men ändå funktionell så är det kul när man pratar om vikt. Exempelmening:

"Shit, vad skönt, jag har gått upp i vikt."
"Men jag trodde du tränade för att gå ner i vikt!?!??!??"

Det kan ju låta knasigt när man säger så, men man kan ju mena kroppsvikt (att man går ner) och man kan mena träningstyngd (när man går upp). Det var nånting jag tänkte på idag när jag på gymmet stötte på Amanuel som sa att han hade gått ner så mycket i vikt. Bör tilläggas att han är ett kort muskelknippe som inte behöver gå ner i vikt överhuvudtaget. Så kan det vara.

Så nu ska jag komma till min personliga vikt (träningstyngden). När jag tränade back in the days, när jag gick på gymnasiet så hade jag alltid 40 kg som utgångsvikt när jag körde bänkpress. Det har jag inte längre, jag kom på idag att jag kan ha 50 kg som utgångsvikt och det kommer gå så bra så. Dagens träningspass bestod av lite annorlunda bröstträning för min del.

Bröst:
Bänkpress med rak bänk - hade jag inte kört på 3,5 år.
Hantelpress med sned bänk - hade jag inte kört på 3,5 år.
Axlar:
Stående kors bicepscurl - har jag aldrig kört tidigare.
Hantelpress - hade jag inte kört på 3,5 år.

Så ja, dagens träningspass var lite annorlunda men jag mådde så bra av att det hade gått bra. Det är inte alltid man kör nåt nytt och knappt kan hålla sig i fem dagar tills man ska träna samma sak igen. Detta kan vara ett tecken på att träningen går bra och att man faktiskt strävar för att uppnå syftet med träningen.

Att sammanfatta som att det var ett bra träningspass och jag orkar knappt vänta fem dagar tills nästa pass med bröst och axlar. Supernice.

Imorgon är det bröstryggen och biceps.

Men hallåå..

Jag är så trött på vintern. Jag vet att man alltid klagar på att man aldrig får en vit jul och ett vitt nyår, nu är jul och nyår förbi och vintern kan försvinna. Nu är jag faktiskt väldigt väldigt trött på denna vinter. Jag vill ha vår, jag vill ha sol, jag vill ha sommarkänsla, jag vill träna fler gånger i veckan. Det är så tråkigt när det ska bli kallt på nytt dessutom. Usch, nej nu jävlar vill jag ha vår.

SEEEEGT

Jag ska på gymmet idag. Igen.
Jag har saknat det och ändå var jag där igår.
Träningen går riktigt bra nu faktiskt och jag vaknar upp varje morgon och tänker att den här dagen kommer bli bra för jag ska på gymmet. Det är kul när man väl hittar på sin passion, det kan vara att man hittar den för första gången eller att man återfinner den, som i mitt fall. Trean på gymnasiet, då var jag snygg men då tränade jag flera gånger om dagen också. Synd att inte det höll i sig.

Nu ska jag frukosta...

Celebrities...

Har hittat en sida som jag gillar, kille som jag är.
Väl upplösta skrivbordsbakgrunder hittade jag på en .be-sida.
Jag har inte sökt igenom allt som finns där men jag hittade bilder på kända personer av det kvinnliga könet.

WWW.SKINS.BE

Just nu har jag Ashley Tisdale som bakgrund på min dator (hade Kristin Kreuk, Laura Vandervoort och Miley Cyrus tidigare ikväll också).

Lång kväll...

Ny design!!! Eller ja, inte riktigt ny design, men ny presentationsbild om man säger så.
Det tog sin lilla tid att göra den, jag blev ju aldrig nöjd. Under tiden jag lekte fram den så lyssnade jag på mycket bra musik i form av personer som blivit kända som skådisar i Disneyproduktioner, Miley Cyrus, Ashley Tisdale, Mitchel Musso, Demi Lovato var de jag lyssnade på, flera gånger om faktiskt.
Jag håller på och rundar av kvällen nu, har nyss tittat på ett avsnitt av Smallville och nu ska jag titta på ett till.

Och ja, just det, länkarna i texten kräver Spotify.

Sov gott...

GARFBOY!!!

Jag sitter nu och lyssnar på den skivan jag tidigare nämnde att jag fått från min gode vän Samuel.
Det är instrumentalt och vackert. Det är sånt man kan somna till, jag tänker på Robert Miles när jag hör den här skivan. Den är fin. Gloomy Melody är den som låter nu. Mycket fin.

Nu ska jag dricka mitt te.

Morgon igen

Det bästa med morgonen är att man får äta det första målet mat på dagen förutom det så suger morgonen.
Just nu är jag ganska seg men farten kommer snart, måste ner till gymmet och köra ett konditions-/mag-/ryggpass. Det är det som står på schemat denna förmiddag för kvart över ett har jag lektion igen, med Stefan Blom som jag antar känner Njuren i Leksand för det finns ingen chans att de är så lika utan att ha träffat varandra.

Men men, enough said...

Tjao!!!

Lite bilder från dagen


Träden ser ledsna ut...


När snön faller...


Ljusen gör det finare...


Men samtidigt kan de göra det kusligt...

#16 - Att pressa sig

När man kommit in i träningen så kan man ta några pass där man pressar sig det lilla extra. Det är absolut inget fel med det men man måste ändå kunna förstå vad som är för tungt. Man känner efter, är det för tungt så stoppar man, sänker vikten och testar igen. Det är inget fel med det. Att visa att man kan sänka är en egenskap som många inte besitter har jag märkt. De ställer in vikten, det är för tungt för dem men de vägrar att sänka för att det är den de valt och de kan ju inte sänka då och visa att de inte klarar av det. Jag såg det idag till exempel. Därför väljer jag nämna
det. Men jag nämner även detta för min egen skull.

Personligen så gjorde jag ett misstag idag och jag står för det. Ingen skada skedd, men det var så nära att jag verkligen sträckte mig fatalt. När jag gick på gymnasiet så tog jag en hel del i liggande benpress, 195 kg som tyngst. Idag ville jag testa hur mycket jag kunde ta. Jag kom till maskinen, 50 kilo plus vikten av plattanordningen som kan vara på 20-30 kilo och tänkte att det där tar jag lätt, så jag gjorde ett set med den vikten. Sen la jag till 30 kilo och körde igen, det gick fortfarande bra och då var jag uppe på 80 kilo plus 20-30 kilo. Skönt var det. Men jag skulle pressa mer tyckte jag, så jag la på 30 kilo till. Det var där misstaget kom, det var för tungt för att gå ner så långt som jag gjort i de två tidigare seten. Och jag kände att musklerna var på väg att spricka i baksidan av låret, där de sitter ihop med sätesmusklerna, jag pressade ändå klart setet. Det var inte bra av mig, dock ingen skada skedd men nu vet jag till nästa gång att jag inte kan göra så.

Att pressa sig det lilla extra är bra för att kolla vad din kropp tål. Jag säger vad kroppen tål och inte vad den muskeln tål för det är sällan bara en muskel som arbetar när man tränar på ett gym. Jag menar, när man tränar biceps med hantel och man lyfter hanteln rakt så tar det mest i biceps men man tränar även triceps hur lite det än må vara så hjälper triceps till. Så, extremt sällan bara en muskelgrupp som tränas.

Pressa dig nån gång i månaden per muskelgrupp, det är bra. Men tänk på vad som är för tungt.

I'm in school now

It wasn't the easiest thing to get to school today but I did it... Yes, I did it!!!


SnowSTORM

The weather outside sucks!!!

That's all I have to say for now. I've been putting off going outside for more than an hour now but I'm on my way now. Just gonna pack my things for the gym later, I got a work out date with my hot friend, Linda. ;)

Putting off going outside has given me time to browse through facebook a couple of times. I've found out some stuff about people, stuff I didn't know. Like for example that Petra's got a little thing called a baby. I did not know that. Anyway, congrats to them... I also checked out her photos and if I haven't been sure why I once was infatuated with her, I do know it now. It's just something about those eyes. I don't know what, it's just something.

I've also spoken to Jonas, it sure had been a while since I spoke to him last.

I've had a little chat with Valentina. ;)

I've listened to Samuel's awesome music... Music that I really recommend in a snowstorm like this one. It was great music for sitting inside looking out the window, especially the song called "The Wind"... Don't let me stall you, click on the link to listen for yourselves: Mr. Samuel ;)
I still have a cd he made for me first year of high school, like 20 of his own songs. "You're Beneath Me" is still my favorite.

Now I really have to go out in the cold...
Wul... /Erik

Utsikt från mitt fönster, tagen 13.12 idag.

Ska härmas lite

Eftersom jag är lite för snäll ibland så tänkte jag göra ett sånt där inlägg där jag inte är så snäll.
Jag såg igår i en blogg att man hade skrivit att Eva Longoria är världens vackraste. Det stämmer inte på långa vägar. Det finns en näst intill ändlös lista innan hon hoppar in. Jag menar om man pratar om Desperate Housewives till att börja med så är ju Teri Hatcher mycket finare.
Jag kan ju nämna att den bloggen jag läste är skriven av en kvinna och jag vet att smaken är som baken, men i det här fallet så är det hennes smak som är som baken - ganska skitig ;)... HAHA - dåligt skämt så där på morgonkvisten.

Men vi kan ju ta och nämna
  • Kristin Kreuk (Lana Lang i Smallville)
  • Laura Vandervoort (Kara Kent i Smallville)
  • Erica Durance (Lois Lane i Smallville)
  • Allison Mack (Chloe Sullivan i Smallville)
  • Cobie Smulders (Robin i How I Met Your Mother)
  • Jessica Alba (Maya Graham i Flipper)
  • Miley Cyrus (Hannah Montana)
  • Emily Osment (Lily i Hannah Montana)
  • Selena Gomez (Mikayla i Hannah Montana)
  • Demi Lovato (Mitchie Torres i Camp Rock)
  • Hilary Duff (Lizzie McGuire)
  • Ashley Tisdale (Sharpay Evans i HSM 1, 2 & 3)
  • Vanessa Hudgens (Gabriella Montes i HSM 1, 2 & 3)
  • Kellie Pickler (American Idol-deltagare 2006)
  • Catherine Zeta-Jones (Elena de la Vega i Zorro)
  • AnnaLynne McCord (Naomi Clark i 90210)
  • Shenae Grimes (Annie Wilson i 90210)
  • Jessica Stroup (Erin Silver i 90210)
  • Lori Loughlin (Debbie Wilson i 90210)
  • Taylor Cole (Erika Spalding i Summerland)
  • Amanda Bynes (Penny Pingleton i Hairspray)
För att nämna några som är vackrare än Eva Longoria. Det är inte svårt att göra listan mycket längre men jag behöver inte göra det idag.

Håll till godo med denna...


It's breakfast time

Today's the day that I start with my essay.
Instead of just lying around in the hay.
Whatever comes along today.
I'm pretty sure things'll go my way.

Nice, rimes...

Eggs...
Eggs... Eggs...
Eggs... Eggs... Eggs...
Eggs... Eggs... Eggs... Eggs...
Eggs... Eggs... Eggs... Eggs...
Eggs... Eggs... Eggs... Eggs...
Eggs... Eggs... Eggs... Eggs...
Eggs... Eggs... Eggs... Eggs... Eggs...
Eggs... Eggs... Eggs... Eggs...
Eggs... Eggs... Eggs...
Eggs... Eggs...
Eggs...
Eggs... Eggs...
Eggs... Eggs... Eggs...
Eggs... Eggs... Eggs... Eggs...
Eggs... Eggs... Eggs... Eggs... Eggs...


Well, have you already figured out what I'm gonna have for breakfast???

Just a take a WILD guess...

Uttråkad


Men nu ska jag till gymmet och träna mina triceps ;)

#15 - Bra upplägg av träning

Man kan bara köra på som vem som helst och tro att det ska ge bra resultat. Det är inte sant.
Några grunder för bra träning är att man ska ha ett syfte med sin träning, det peppar en att verkligen uppfylla det, vill man göra det på rätt sätt och inte bara köra sitt eget race så ska man se till att man vet vad man gör. Man är inte sämre för att man tar hjälp av nån som har tränat längre. Det gör en bara mer mänsklig, vilket inte alls är nånting dåligt.

Jag började träna igen efter jul och nyår måndagen för två veckor sen och jag tänkte att jag var smart som började som jag gjorde, men efter att ha konfererat med en av mina mentorer så har jag fått insikt i att jag hade ett lite svagt upplägg. Så efter att ha gjort om det lite så ser det istället ut så här:

Dag 1: Bröst, Axlar
Dag 2: Biceps, Övre Ryggen
Dag 3: Triceps, Mage, Nedre Ryggen
Dag 4: Lår, Vader
Dag 5: Kondition (cykling, joggning, promenad el. dyl.)

Tidigare var det (detta höll bara i två veckor):

Dag 1: Bröst, Axlar, Övre Ryggen
Dag 2: Biceps, Triceps, Underarmar
Dag 3: Lår, Vader, Mage, Nedre Ryggen
Dag 4: Kondition

Nu ska vi se hur länge mitt nya upplägg håller i sig. Det jag kan säga är iaf att jag har märkt skillnad på min kropp på två veckor jämfört med hela höstterminen som jag tränade väldigt otaktiskt. Men nu jävlar ska det bli ändring på det. Det känns bättre att veta vad man tränar för och hur man ska göra för att ta sig dit. Det hjälper otroligt mycket att ha en mentor som man kan bolla idéer med.

Så, ska ni träna, tänk på upplägget av er träning, och tänk på att det är väldigt vettigt att ha ett syfte.

Oh, this day

This day's been really long but good.
I've established some new basic rules for my workout and
I've watched a lot of episodes of Smallville. Season 1 is
actually one of my favorites. So let's say I haven't been
the most productive person on Earth today but I've done
something. And yeah, I fell asleep for about a half hour earlier.
As you can see on the photo I'm pretty tired right now.

Loooong day...

Good night...

WTF!?

Vilken dag det har varit, bra men konstig. Jag vaknade, gick upp, pallrade mig till skolan, kom för sent så jag satte mig vid en dator i biblioteket istället. Det var mycket trevligare. Pratade lite med Lina =D och med Cheska. Två mycket angenäma om än korta samtal.

Why aren't I writing in English?
I should be because next semester, fall of 2010, I'm doing my first English course so I better start preparing. And also if I write in English Cheska might understand if she checks out my blog.
So, as I was saying, the start of the day hasn't been the most normal one but after all so far it's been a great day. I was really so looking forward to going to the gym after the lecture. I went and it was awesome, today I did the bicep and upper back parts. It felt so good. Tomorrow I'm gonna do the tricep and forearm OR thigh and calf parts in addition to the stomach and lower back parts.

Anyhoo, I think I'll just get back to you later...
See ya...

Mycket

Jag har inte bloggat sen i onsdags och det märkt då jag droppat ner mer än 150 platser på TopBlogArea. Vilket kanske inte är så roligt ;) när man klättrade så fick man ju ifall en push. Men det är som Aaliyah en gång sa:
If at first you don't succeed, dust yourself off and try again... R.I.P.

Jag har haft en riktigt fin helg uppe i Dalarna:
  • Tandläkaren
  • Hockey: Leksand - Mora 2-0 <--- Höjdpunkten på helgen
  • Åkt skridskor med Christian och spenderat en heldag med honom i Rättvik
  • Spelat THPS 2 - Nostalgi
  • Gymmet
Jag kom tillbaka till Eskilstuna för ca tre timmar sedan och jag gick direkt hem, bytte saker i ryggsäcken och gick iväg till gymmet för att köra ett bröst/axel-pass - superskönt.

Okej, tandläkaren var väl inte det bästa på helgen men det var väl nödvändigt antar jag, de lagade ett hål åt mig och det kostade ju en slant. Jag fick dock inte båda mina hål lagade på en och samma gång så jag måste tillbaka i början av mars igen. Attans också. Men on the bright side så gör det ju inte ont att laga hål.

Hockey...Hockey i Leksand... Det var väl ungefär tre år sen jag var där sist och det märktes kanske på mig iaf. Jag var helt betagen av klacken, jag älskar Leksand Superstars. Sveriges bästa klack in deed. Leksand spelade mot mora och de vann, det var ju det bästa som kunde hända. Jag tänkte för mig själv att för att jag var där så skulle Leksand vinna med 4-1, de vann med 2-0 men seger som seger.

Åka skridskor har jag verkligen börjat gilla mer och mer, jag är ingen stark skridskoåkare men jag gillar det iaf. Jag och Christian gick upp till bandyområdet i Rättvik och åkte på en av uterinkarna eftersom det var match inne i hallen. Det var riktig is, utan en massa skåror och jack och den var nästan nyspolad, så egentligen ville jag inte gå därifrån men det gör så ont i fötterna efter ett tag. Men jag älskar att åka skridskor och leka med puck.

När jag var i Uppsala fick jag en kasse med en massa tv-spel av min kusin för att jag skulle testa om det var PS one som jag har eller om de en gång i tiden hade en PS2. Det visade sig vara det sistnämnda vilket gjorde att jag inte kunde spela nåt av de spelen, men jag satte mig istället med mitt gamla klassiska Tony Hawk Pro Skater 2 och började rule the school (bokstavligt talat).


Och ja, gymmet... Det är det bästa som finns.
Nu sitter jag här, har duschat och har min mysiga
morgon-/badrock på mig. Den är supermysig. =)


Ha det så bra.
Wul... /Erik








So hard

Why does it have to be so hard?

There's this girl, right. And I don't know what to do about her. When I'm with her I feel great, when I'm away from her I feel miserable, but I don't feel IT... What is my problem?

I met her a couple of months ago, we took a Spanish course together, right. And I saw her and I liked what I saw a lot, and I thought about her from time to time and it was great. In today's society it's so easy to have the name and go to eniro and just find her number, so I did, I asked her if she wanted to have a cup of coffee with me and she said yes. And from that day on we saw eachother like often, and we talked a lot and everything was great. I thought I was going to fall for her so bad, so I prepared myself for a falling and hitting the ground and beating myself half to death on impact, but I never did.
Now, she's so far away, she's studying in Uppsala, she's going to move there, and it's kind of impossible to reach her because she's not the cell 24/7 kind of girl, which bums me out sometimes.
I wanna see her, because it's when I'm with her that I can tell if I'm going to fall or not.
I know I love her company, I love her smile, her voice, her laugh, her hair, pretty much everything about her.
But why the hell don't I feel IT?

Tell me... I'm going crazy here.

300

Nu har jag sett "300" också =)

Kung Leonidas står med 300 spartaner inför den persiske kungen Xerxes hundratusentals man. Allt för att försvara sitt land och sin frihet.

Egna tankar om filmen:
Jag gillar den men jag gillar ju äventyrsfilmer och historiska slag och filmer i den stilen så den är fin.

Jag ger den 4/5.

Helt klart sevärd.

The Crow

Helt otroligt, jag har fått ändan ur vagnen och sett "The Crow", Brandon Lees mest omtalade film får jag väl säga iaf.

Eric Draven och hans fästmö Shelley mördas ett år kvällen före halloween, även kallad Devil's Night. Ett år senare återuppstår Eric som levande död och söker hämnd på de inblandade i dådet.

Egna tankar om filmen:
Jag gillar den. Jag trodde den skulle vara mycket mer svårförståelig men den var bra. Jag visste två saker om Brandon Lee, han var son till Bruce Lee (kung fu-legend) och han dog under inspelningen av denna film. Han gör rollen som levande död riktigt bra, han har sminkat ansikte filmen igenom så man ser inte riktigt hur han ser ut men han fångar uppmärksamhet, alla gånger.

Faktiskt så gillade jag den här filmen så mycket att den får 4/5.



Nästan ett måste att se, tycker jag.

Clan of the cave bear

Oooh vilken film!
Jag har beskådat en vacker skildring av livet som grottmänniska för ungefär 35000 år sen.

Ayla är en Cro-Magnon-flicka som förlorar sin mamma i ett jordskred och blir lämnad ensam. När hon blir jagad av ett grottlejon som lyckas riva henne så förlorar hon blod och nästan livlös blir hon funnen av en klan neandertalare som tar sig an henne. Hon måste som en utomstående flicka av en annan ras ta sig an alla utmaningar som hon blir utsatt för. Den största hotet för hennes fortsatta vistelse med klanen är Broud, den nya ledaren.

Egna tankar om filmen:
Superb skildring!!! Jag har sett filmer om Jesus och om romartiden och många som utspelar sig för länge sen men detta var nånting utöver det vanliga. Daryl Hannah gör vuxna Ayla och hon gör det så bra. En eloge även till filmskaparna för att ha gjort denna film baserad på Jean M. Auels succéroman "Grottbjörnens Folk". Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, jag älskar den här filmen, jag kommer se den fler gånger och jag vill att alla ska se den för den är väldigt sevärd.

Jag ger den en 4/5. Med ett plus i kanten dock...



Jag har sett Daryl Hannah i "Wall Street", "Splash", "Kill Bill" och den här och det spelar ingen roll vad hon gör för roll, hon är snygg iaf och jag måste säga att som smutsig, äcklig, sliten och slagen grottkvinna är hon fan snyggast!!!

SE DEN!!!

Crazy in love

Även kallad "Mozart and the Whale" på engelska.
En sån där feel good-chickflick som jag egentligen inte får se men ok, jag gjorde ett undantag.

Donald Morton är en autistisk man som jobbar som taxiförare och på sin fritid har han en stödgrupp för andra autistiska. Han har Asperger Syndrom och som andra med AS så gillar han mönster och rutiner, han har en övermänsklig känsla för siffror istället.
En dag på ett gruppmöte har en ny tjej skrivit in sig, Isabel, som är egen utav sig precis som de andra och hennes impulsivitet kommer att ändra Donalds liv för alltid.

Egna tankar om filmen:
Josh Hartnett gör en riktigt bra tolkning av en autistisk man. Det är nånting med honom som gör att man bara gillar den här filmen. Han spelar mot Radha Mitchell som också gör en fantastisk roll. Det är bra kemi mellan de två och de gör tillsammans denna filmen till vad den är, tillsammans med en riktigt bra story såklart.
Jag gillade den här filmen skarpt. Den är lätt att se och som jag nämnde tidigare så är det en film som man mår bra av. Med autistiska så får man oftast veta exakt vad de tänker och det gör bara att man tycker så mycket mer om alla situationer som presenterar sig.

Jag ger den här filmen 4/5.


Supermysig film som jag rekommenderar varmt till alla som har en dålig dag.

#14 - Att äta rätt

Samma som jag sa igår angående att träna rätt så är det minst lika viktigt att man måste äta rätt, och det är samma sak där att nånting som funkar för mig kanske inte funkar för många andra för vi alla är unika.
Som jag har nämnt tidigare följer jag en diet som heter LCHF och det står för Low Carb High Fat, vilket innebär att man ska äta lita kolhydrater, näst intill inga alls och få i sig mycket fett. Det som händer då är att kroppen använder fett som energikälla och med hjälp av vätska sätts fettförbränningen igång. Jag har kört på denna nu i en vecka och det funkar bra för mig, jag har gått ner 4 kilo sen förra måndagen och jag känner att det funkar riktigt bra.
Det som är nackdelen är ju då att man behöver kolhydrater för att smörja hjärncellerna bland annat och det kanske inte är så bra att utesluta kolisar när man pluggar men jag gör ett försök iaf.
Det min kost består av nuförtiden är sallad, bacon, korv, kyckling, kättfärs, ost, ägg m.m. - bara proteinrik kost och innhåller det fett så gör det ingenting. Kolesterolvärdet går väl upp en del när man kör denna diet men tränar man så märks det ju inte av så mycket iaf och jag tränar på gym, har lagt upp ett träningsschema som för mig är väldigt effektivt:

Dag 1 - Övre överkroppen: Bröst, Axlar, Övre Ryggen
Dag 2 - Armar: Biceps, Triceps, Underarmar
Dag 3 - Ben och bål: Lår, Vader, Mage, Nedre Ryggen
Dag 4 - Promenad: minst en timme...

Detta är mitt upplägg som jag kan rekommendera till många. Det funkar för mig och jag är säker på att det funkar för fler så ta mitt råd, jag vet vad jag pratar om.

The first day

Today was the first day back in school and it sucked a lot, but when I left at half past three it didn't suck anymore.
There's a lot to do this semester but I like a good challenge, I mean last semester I passed with flying colors. It's gonna be good. After school I passed by Lidl and bought a lot of meat and protein and now I'm at home.

And I just wanna end this entry by saying that it's a sad loss when you lose your computer. =(

Wul... /Erik

Bedtime???

This has been a long day and I really feel I've accomplished so much... Not!
I woke up this morning, stayed in bed watching an episode of "Smallville" and then I got up. I didn't really have a lot of plans for today, all I knew was that I was gonna take a long walk but before that I realized that I had to clean my room. I still hadn't unpacked my suitcase since I got back from Dalarna last sunday. I suck! Anyhoo I got up and I started cleaning up in my room, putting things in their places and then I wanted to do something more. I switched the positions of my three furniture items, you can say I "put them one step clockwise". After that was done it was already noon and I hadn't had any breakfast yet so I did that and then I chilled and I solved my 4x4 rubik's cube without help for the first couple of times. Great fun!
And then I took a long walk, hour and fifty minutes, got back home and I've pretty much been watching movies since then except for cooking and showering.
Tomorrow, first day of school and another great workout at the gym.

Sleep tight everyone.

Wul... /Erik

Bridge to Terabithia

Ok, så den här kvällen har jag sett tre filmer, en dålig och två bra.
Äventyr och fantasy gillar jag separat men när man blandar de två så får man denna film, "Bridge to Terabithia".

Jess är en kille som håller sig mest för sig själv, han springer mycket och han ritar mycket, han säger definitivt inte så mycket. En dag börjar en ny tjej i klassen, Leslie, han får syn på henne vid 100 meters-loppet och han är inte glad över att hon vinner över alla killarna i klassen. Det visar sig sen dessutom att hon är Jess nya granne. Efter skolan en dag så finner de ett rep inne i skogen, det har hängt där för alltid, de svingar sig i repet som blir ingången till deras nya värld som bara finns för dem, Terabithia.

Egna tankar om filmen:
Jag gillar familjefilmer och jag älskar den här och jag kommer se den så många gånger. Jess och Leslie finner varandra på ett speciellt sätt, Jess har aldrig haft det lätt att få vänner och detsamma gäller för Leslie. Det är en mycket vacker film och jag blev extremt betagen över hur viktigt det är att barn (och vuxna) får låta tankarna och fantasin flöda. Denna film är uppbyggd på två barns fantasi, vilket är helt makalöst vackert.

Och den får betyget 4.5/5.


Josh Hutcherson (Journey to the Center of the Earth) & AnnaSophia Robb (Spy School)

Den här filmen fångade mig på många sätt och jag tänker inte ens börja att förklara vilka och på vilket sätt. Det är bara för mycket känslor som går igenom mig när jag ser denna film. Vill ändå ha sagt att den här filmen får mig att vilja färdas tillbaka i tiden och leva som 12-åring igen bara för att kunna springa i skogen och kunna skapa en egen värld. Det skulle vara helt och hållet magiskt om jag kunde få göra det.

Nog snackat från mig. Har bara en sak kvar att säga: SE DEN!!!

Rocket Science

Jag har sett en så bra film alldeles nyss.
"Rocket Science" heter filmen och jag vill likna den med "Napoleon Dynamite" som också är en jättebra film.

Hal Hefner har problem hemma, hans föräldrar skiljer sig, han stammar, han har alltid hamnat i skymundan och han har inte många vänner. En dag på vägen hem från skolan sätter sig Virginia Ryerson, stjärna i debattlaget på skolan, bredvid honom på bussen och rekryterar honom till laget. De börjar förbereda sig för nästa tävling, Hal har alla svaren och kan argumentera allt. Men han kan inte uttrycka sig.

My thoughts on the movie:
It was great!!! Jag sa i början av inlägget att jag såg lite Napoleon Dynamite i den här filmen. Hal är lite udda, lite egen, har inte så många vänner osv. Jag tyckte om filmen från första början ända till sista slutet... Jag gillade den jättemycket och jag kommer se den flera gånger.

Den får 4.5/5.



Mycket bra film med en riktigt bra skådis i huvudrollen, Reece Thomson heter han. Mycket bra i denna film.

Highlander 3

This was as bad as the earlier two.
Christopher Lambert is back in the third movie about the immortal Highlander.

Connor McLeod is facing his biggest challenge, Kane, a man trapped in a cave for 400 years breaks free in 1994. Kane, before getting trapped, got all the powers of an ancient legendary Japanese sourcerer and now he's going after McLeod in New York. Is anything good enough to stop this thing? McLeod's biggest challenge yet...

My own thoughts on the movie:
The only good thing about the "Highlander"-movies is that the only way to kill the immortals is by chopping off the head. Which means it's pretty absurd. The actors lack skill and presence and that doesn't do a great movie. So for the action parts and the head chopping parts and the fact that it had a bit of Japanese in it I give it a 2.5/5.



This movie is not good:
1. Connor McLeod is Scottish - Christopher Lambert is American.
2. The dialogues suck
3. How could they make three movies about this guy???

I only liked the parts with the sword fighting and the head chopping.

Booooooo...

#13 - Att träna rätt

Det finns många definitioner på att träna rätt och alla är lika rätt, eftersom alla är unika så har alla en unik kropp och varje kropp reagerar annorlunda på träning. Det vill bara säga att just nu tränar jag på ett sätt som funkar för mig men det funkar säkerligen inte för många andra. Men en sak som alla har gemensamt är att ingen mår dåligt av att träna, man kan träna på så många olika sätt, och alla mår bra av att träna. Det är dessutom riktigt roligt när man kommer igång, vilket jag har gjort nu.

Jag vill även tipsa om att man inte ska köra ett hårt benpass en dag, vakna upp med en massa träningsvärk dagen efter och ta en promenad på en timme och femtio minuter. Det är ju ett väldigt bra tips från mig.

Jag har iaf precis kommit hem, det är en och en halv timme tills jag får äta och då blir det:

BACON, OST och ÄGG...

#12

Efter gårdagens blunder så är jag striktare än nånsin.
Långpromenad idag och bara bra mat.

The Pallbearer

I'm gonna do this one in English.
I've seen the Pallbearer, a movie about a huge mix-up. Starring David Schwimmer & Gwyneth Paltrow.

Who is Paul Abbernathy? That's what Tom Thompson asks himself after getting an incredibly disturbing phone call from a sobbing woman telling him that Paul died. The woman who was Paul's mother had heard so much about Tom that she wanted him to be one of the pallbearers at the funeral, and that he also gave the eulogy. Tom doesn't remember Paul at all...

My thoughts on the movie:
Second movie in two days starring an actor from "Friends". This one lacked the humor part for me, just like "Numb" did. It was hard to find something graspable in this movie, sure, it did have a story and it would have been a great movie if they had maybe cast better actors or pumped up the humor part, cause this just wasn't good enough. The best parts for me was to see David Schwimmer in a tuxedo because then he looked like Ross from "Friends".

I give this one a 2/5...



Well, I gave this one a 2/5 because I don't even think it was worth seeing. I even stopped watching for a couple of minutes to solve my rubik's cube.


But Voddler is still great...

My love to you

When I was a little boy I had you in my life
We used to laugh and play all the time
We had our ups, we had our downs but in the end
We’d look at eachother and just smile

But then you left and it hit so hard
Why’d you have to go away, so very far?
I know you’re up there watching from above
When I look to the sky I send you, send you my love

I was only seven the last time I saw you
Now I have a picture I look at now and then
I didn’t know it when you walked away
That I would never see you again

Because you left and it hit so hard
Why’d you have to go away, so very far?
I know you’re up there watching from above
When I look to the sky I send you, send you my love

You were taken away from us
It still feels like a bad, bad dream
I wanna wake up but I don’t know how
Nothing Works, not even a scream

Because you left and it hit so hard
Why’d you have to go away, so very far?
I know you’re up there watching from above
When I look to the sky I send you, send you my love

You’re the one thing missing for me
I don’t know how I will end
I miss you so much every day
But I hope I’ll see you again

Long Gone

Do you know how I spend my days?
I could tell you in so many ways
But I won’t
Not today

I could tell you how I miss your smile
It’s so beautiful, warm and mild
Can’t you come here
For a while?

I wanna be by your side
I miss you more with each day that passes by
It tears me down
I can’t explain how I feel
When I think of what is real
I feel my heart cold as steel
You’re not with me
You’re long gone
Long gone

Your eyes are like the deepest sea
When I look in them I feel free
But you’re so far away
From me

You’d always been a best friend
On you I could always depend
It was you and me
Til the end

I wanna be by your side
I miss you more with each day that passes by
It tears me down
I can’t explain how I feel
When I think of what is real
I feel my heart cold as steel
You’re not with me
You’re long gone
Long gone

I’m thinkin bout you every day
I just can’t get enough
I wanna have you closer
Wanna feel your touch
Come here to me

I wanna be by your side
I miss you so much
It tears me down
I can’t explain
How I feel
I feel my heart cold as steel
You’re not with me
You’re long gone
Long gone
Long gone
Long gone...

jag glömde nästan

Häromdan när jag var på gymmet och lallade runt så satte jag igång min mp3, jag lyckades med att spräcka skärmen på den i somras så jag ser inte vad det står på den. Det är ju ganska jobbigt men jag kan se den som en iPod Shuffle nu istället.
Jag lyssnar på min musik och så ljuder plötsligt en låt med ett fint intro, pianointro. En röst hörs och den låter som Chris Daughtry, vilket det är också, det är svårt att ta fel på hans röst faktiskt.
Låten är lite av en favorit för den här veckan. Den är ganska passande för hur jag känner mig:

What about now? What about today?
What if you're making me
all that I was meant to be?

What if our love never went away?
What if it's lost behind
words we could never find?


Jag vet inte vad det var men dessa ord kändes bra i mig så här delar jag med mig av den:
Daughtry – What About Now

Sörmlandsgrannskapsträff

Det är ett nytt begrepp som jag har myntat idag. Jag har myntat det för att det var första gång min gode vän Peppe kom hit och hälsade på mig sen han flyttade till Sköldinge som också ligger i Sörmland. Peppe var lite bakis så väl framme så tog vi vårt pick och pack och drog oss till American Pizza för att äta. Det var sååååå gott, men jag som ätit enbart fett och protein i en vecka fick en smärre chock av allt gluten, all laktos och alla andra kolhydrater.
Det var gott men jag hade ont i magen väldigt länge efter det så för att smälta all maten gick vi till Smak och drack kaffe. Det satt fint efter så mycket mat.


Mr. Hunk of the Åsa Folkhögskola... He's mr. Right...


Guilty Pleasure

Ja, det var namnet på Ashley Tisdales senaste platta.
Mina två favoriter från den skivan finns här och här...

Håll till godo...


Ain't she a beauty???

#11

Söndag idag och en speciell dag för mig.
Varför?
Jo, jag åt lite annorlunda idag. Jag gick upp som vanligt, åt en LCHF-frukost som vanligt, gick till gymmet som vanligt men sen började det ovanliga. Jag gick till stationen och mötte min gode vän Per-Olov. Så jäkla kul att träffas utanför Dalarna. Vi är nu sörmlänningar båda två, det tar lika lång tid att gå mellan våra föräldrars hus i tällberg som det tar att åka bil mellan våra respektive hus nu i sörmland så det är inte så stor skillnad tidsmässigt.

Hur som helst, vi gick och åt pizza och jag ångrar det, dels för att jag fick ont i magen och dels för att jag antagligen förstörde en hel veckas arbete. Men detta var en engångsföreteelse och nästa gång jag träffar peppe ska det inte stå pizza på menyn, då blir det straight up LCHF.

Jag erkänner mitt misstag och hoppas jag ändå kan återgälda mig själv det snedsteget.

Men som ett plus för dagen ur LCHF-synvinkel så gjorde jag ett riktigt bra ben- och bålpass på gymmet idag.

Numb

Ny film...
Jag har bevittnat melankoli personifierad. Detta i form av Matthew Perrys rollfigur i filmen "Numb".

Hudson Milbank är en manusförfattare som har kommit att lida av "avpersonalisering", han känner sig inte bekväm i sin egen kropp och inget som hans kropp rör vid känns verkligt. Inget kan få honom att känna det verkliga. Tills den dagen han träffar Sara som får honom på fötter i den mån att han känner sig verklig när han är tillsammans med henne. Hon är den enda som kan "bota" honom.

Egna tankar om filmen:
Matthew Perry är mest känd som Chandler i succéserien "Vänner" men han har även gjort en hel del filmer. Jag har sett en del utav dem och jag har gillat dem, kanske inte alltid för storyn utan mer för att han har nånting som får mig att gilla honom. Denna film gör han sitt jobb och han gör det bra, men för mig var det inte tillräckligt. Jag gillade inte den här filmen, men smaken är olika och det vet man. Det är en väldigt melankolisk film med inslag av humor, en del roliga kommentarer men för övrigt var den ganska tam.

Mitt betyg är 2/5...



Men jag är ändå glad att jag har sett den.

Ashley

Jag gav lite ögongodis till flickorna häromdan när jag skrev ett inlägg om Omarion som har gjort det igen med sin senaste platta. Samma dag hittade jag en platta som jag väntat på och som jag nu verkligen avgudar. Den här tjejen är en tjej som fyller 25 i år och hon är snygg, sexig, känd från "High School Musical" som "bitchen" och ja, det är ju såklart Ashley Tisdale jag syftar på.

Den nya plattan heter "Guilty Pleasure" och innehåller mycket bra musik, den skiljer sig en hel del från första albumet "Headstrong" som kom ut 2007. Då första plattan är poppig och lätt r&b-ig så ville hon göra nåt annorlunda så innan de gjorde "Guilty Pleasure" sa hon att den nya skivan skulle vara rockigare och annorlunda, hon ville visa en ny sida. Hon har en otrolig röst som aldrig sviker, jag gillar hennes låtar i "HSM" och jag gillar hennes båda plattor.

Här finns "Guilty Pleasure" och "Headstrong" --- Lyssna och jämför...

Ögongodis till killarna nu då...

Miley...

Jag har gjort en egen playlist med de som jag tycker är Miley Cyrus bästa låtar...

Ni finner den här ---> Mileys Bästa

Hoppas ni tycker om den lika mycket som jag gör... Jag har lyssnat igenom den 4 gånger nu.

/Erik


-1 grad ute

Det är inte kallt ute idag men ändå så kändes ganska ordentligt att det var kyligt, jag hade inga långkalsonger på mig, kanske lite dumt att ta ut segern i förskott för det ska bli kallare igen.
Men ändå jämfört med förra veckan så är denna temperatur på -1 tropiskt varm och skön...

Nu ska jag dricka kaffe...

Wul... /Erik

#10

Nu ska vi se här.

Denna vecka har varit strikt LCHF (Low Carb High Fat) och det har funkat riktigt bra. Jag har gått ner 3,5 kilo sen i måndags och det är helt okej. Enligt min mentor så har jag börjat helt rätt. Så det känns riktigt bra.

Den här veckan har jag varit ledig så jag har inte ätit frukost, det har mest blivit frunch, nån enstaka dag har jag ätit frukost, lunch och middag. Jag har konstigt nog inte gått hungrig. Jag har lärt mig skilja på vad som är sug och vad som är hunger. Man kan inte äta nånting så fort man känner sug efter nånting. Det har jag lärt mig nu och kan väl klassa det som en bra grundpelare till vilken diet man än följer.
Så om dagarna äter jag ägg, bacon, korv, kyckling, ibland lite grönsaksblandning (men inte för mycket för majs innehåller en del kolhydrater). Jag tänker mycket på vad jag äter men det är väldigt lätt att hålla reda på vad som innehåller kolhydrater och vad som inte.

Idag började jag dagen med ägg och en baconröra bestående av bacon, krossade tomater och smält ost ovanpå det. Man kan kalla det pizzaröra om man vill. Det var gott iaf.

Allt detta blandat med mycket motion och träning på gym gör att det går bra iaf nu i början.

Jag tar en liten paus imorgon för att äta en pizza men eftersom pizzor är ganska feta så går det nog bra iaf.

;)

Vila i frid, Jan

Ville bara säga att jag tänker på er alla
även fast jag är långt borta
så tänker jag på er

Jag beklagar sorgen.


28/3 - 1965
6/1 - 2010
På tok för ung.





Vila i frid, Jan.

Wu Ji - The Promise

Jag har sett "Wu Ji" eller på engelska "The Promise", en kinesisk film om kärlek och lycka.

När Qingcheng var liten gjorde hon ett löfte att hon skulle förlora alla män hon älskade och hon skulle inte kunna hitta äkta kärlek förrän tiden gick bakåt och döda återuppstod. 20 år senare är hon en kunglig konkubin som hatar sin kung. En dag blir hon räddad från kungen av generalen i den blodröda rustningen, hon är helt inställd på att det var generalen själv som hade räddat henne och dödat kungen. De bor tillsammans och har det bra när sanningen kommer fram och visar att det var generalens slav Kunlun som hade tagit på sig rustningen, dödat kungen och räddat henne. Två äkta kärlekar, ett löfte, kommer hon förlora allt?

Egna tankar om filmen:
Ytterligare en storslagen kinesisk film. Jag har sett många kinesiska filmer i samma stuk, "Crouching Tiger, Hidden Dragon", "Flying Daggers", "Seven Swords", "Hero" och nu har jag även sett denna. Jag blev helt betagen av filmen från första stund och jag var förvånad att den tog slut så fort. Jag älskade den och ja, det finns inte så mycket mer att säga.
Till de som aldrig sett en kinesisk film så kan jag bara säga att de har gått miste om storslagenhet, de kinesiska filmerna är magiska, mystiska, vackra och musiken är såklart out of this world också.

Mitt betyg är 4.5/5...



Extremt vacker film.

Tentor

Jag har hämtat ut mina sista två tentor från höstterminen och de såg bra ut.
I civilisationen fick tre poäng från fullt, Mauro gillade min uppsats men han gillade inte allt jag hade sagt för jag fick bara 8/10 på den. Och ett fel på multiple choice-frågorna.
Grammatiken gick bra den med, jag hade inte pluggat men grammatiken kan jag, hade 4,5 poängs fel vilket skulle ha gett mig 92,5 men Eva-Lott avrundade uppåt så jag fick fina 93 poäng av 97.

Nu sitter jag och spenderar tid i en datasal på högskolan i Västerås, skolan är praktiskt taget tom. Om ca 45 minuter går tåget/bussen tillbaka till Eskilstuna.

Wul... /Erik


Perfect Creature

Jag har nyss sett ytterligare en tolkning av de vi kallar vampyrer. När jag först såg "Twilight" så var det första gången jag såg fredfulla och djurätande vampyrer och som dessutom får känslor för människor, nu har jag sett vampyrer som lever sida vid sida med människor.

Filmen heter "Perfect Creature".

I Jamestown tillhörande ett alternativt Nya Zeeland bor människor och vampyrer sida vid sida och har gjort så i 300 år. Tills en dag en vampyr, Edgar, från det så kallade "brödraskapet" har börjat suga människors blod. Detta går emot allt som man tidigare trodde var möjligt. Kan Äldstebrodern Silus och polisintendenten Lilly stoppa Edgar?

Egna tankar om filmen:
Jag har tyckt om vampyrfilmer väldigt länge. Det jag har tyckt om har varit olika dock, i denna film gillade jag omgivningen, den stad som hade skapats för att vampyrer skulle vara en del av den. På dagtid är det nästan som kvällning i alla fall. Man kan säga att det var som vilken smoggig engelsk stad som helst, för alla vet att vampyrer hör hemma i England. (Alla städer i England är skitiga, smoggiga och det regnar för jämnan. Visst, det kan finnas fina dagar men de kommer en gång varannat år. Men nog skitsnack som England nu). Tillbaka till filmen... Action brukar jag gilla i vampyrfilmer, det var inte så mycket av det i denna film, men det som var var intensivt, han som spelar Edgar är så snyggt sminkad och utstyrslad att det lägger på en ytterligare touch på intensiteten.
Kort sagt en helt okej film, jag kommer kanske se den igen om ett tag men det är ingen som jag kommer se om och om och om och om igen. Men jag gillar Saffron Burrows och har gjort sen jag såg "Deep Blue Sea".

http://images.email-service4.nl/mailing45967/perfect_creature0.jpg

Mitt betyg är 3/5...

Eskilstuna by winter

Jag har tagit en liten promenad idag, det vill säga om det räknas att gå till skolan och hem igen.
Hur som helst så hade jag kameran med mig och den funkade fint även idag, fast lite trött är jag på att inte ha en systemkamera, för det skulle behövas när man vill ta lite bättre än vad min sony klarar av.















Lekte lite med Photoshop CS bara. =)

Dop i Vattholma

Lyckliga familjen

 

Dopceremoni med gudföräldrar närvarande såklart

 

Gudföräldrarna Jon och Maria

 

Sjöbergssläkten

 

Underhållningen på dopfikat stod duon JackePhille för

 

Presentöppningen ägde rum och Pappa Viktor håller upp världens bästa doppresent, men Tove tänker att hon ska slå in sig själv så att mamma, pappa och Josefine får presenter också.

"Eller vadå!?, Ska jag inte det? =S"

 

Mamma Sara var nöjd med dagen och Tove var trött efter den långa dagen.

 


Extra Eucalyptus


Det är inte ofta man ser sitt favorittuggummi längre.

#9

Lång dag idag men oförskämt bra mat.

Ägg och bacon två gånger idag. Det kan man verkligen inte få för mycket av.
Nu ska jag göra kaffe så jag vaknar till lite, har en del att göra nu ikväll.

Wul... /Erik

Omarion

Omarion (Omari Ismael Grandberry) har alltid varit en stor favorit för mig. Jag började lyssna på r&b/hiphop i slutet av 2001 efter att ha sett "Save the Last Dance" (Julia Stiles, Sean Patrick Thomas). Innan det var jag väldigt kluven i vilken musik jag gillade mest. Åren rullar på och jag inser att det finns så mycket bra musik i världen så man kan knappast säga att jag lyssnar på nån musikstil mer än de andra. Men när det gäller musik så har väldigt lätt att komma tillbaka till r&b/hiphop, speciellt den förstnämnda.

Omarion var med i B2K när jag började lyssna på honom. Han var den rösten som tilltalade mig mest och den som fick mig att vilja lyssna mer och mer. Det blev ganska mycket B2K efter ett tag. Deras låt Everything är fortfarande en av mina favoritlåtar. Omarion gick ur gruppen 2004, gjorde tillsammans med bandmedlemmarna och en massa andra stjärnor dansfilmen "You Got Served". Där vann Omarion ett stort fan i lilla mig.

Omarions solodebut kom med låten O (2005) från albumet med samma namn och sen bara rasslade det till i min Omarionbank. Shit, de skivor han släppt hittills har varit som från ovan. Han gör helt rätt musik för min smak.

Var vill jag nu komma med all denna information om Omarion?
Jo, att han har gjort det igen. Hans senaste album heter Ollusion och är minst lika bra som hans tidigare album. Den killen slutar inte att göra bra musik, han och hans bolagskompis Marques Houston (kusin till J-Boog, medlem i B2K) är några av de som jag söker mig till när jag vill ha bra r&b/hiphop-musik.

Hoppas att ni följer mitt råd när jag säger att han är värd att lyssna på, minst en gång alla album, sen kan man säga vad man tycker om honom.

Till alla flickor lämnar jag nu lite ögongodis...
http://photo.sing365.com/music/Image.nsf/Omarion-image/62BB1E8ABD0F5B0A48256FB000133A40/$file/Omarion-1.jpg

So good...

That '70s Show

Jag har funnit "That '70s Show".
Jag har sett många avsnitt av det de gånger de har gått på tv men jag har liksom aldrig fastnat för det på riktigt. Min gode vän Christian hade hela serien förut och han ville att jag skulle se den men det blev aldrig av. Nu har jag hittat den och jag tittar igenom varje avsnitt. Jag är fortfarande i säsong 1 men jag gillar det.

Fem ungdomar i Point Place, WI, i sällskap med en utbytesstudent från Sydamerika stöter på ungdomens alla utmaningar i 70-talets USA.


Michael Kelso (Ashton Kutcher), Eric Forman (Topher Grace), Stephen Hyde (Danny Masterson), Donna Pinciotti (Laura Prepon), Fez (Wilmer Valderrama), Jackie Burkhart (Mila Kunis)

Så gå in på FlickPeek och sök på "That '70s Show" och titta på den. Grymt bra!

Betyget är 4/5...


Sett på Wikipedia:
"The name "Fes" is short for "foreign exchange student," (all subsequent referrals to Valderrama's character will be spelled Fez) despite the difference in spelling, which the series' official web site describes as "poetic license". His friends know Fez's true name but consider it unpronounceable.
"

#8

Nu har jag nyss vaknat och ska äta en frukost, jag vet inte vad det blir men det visar sig.

Efter gårdagens träningspass har jag så ont i magen och ryggen att jag nästan går av på mitten.

Träningsvärk is awesome but painful but then again no pain no gain.

#7

Ben och mage på gymmet idag, jag såg inte fram emot det alls så jag gick dit på eftermiddagen. Jag tog det väldigt lugnt på benfronten för imorgon ska jag ta en långpromenad så jag vill kunna gå liksom.

Jag började dagen idag med att vakna och så tog jag det väldigt lugnt och drack en del vatten. Jag åt frunch (frukost-lunch) idag också. Supergott med falukorv och ägg-röra och ost vid sidan av. Jag trodde inte att det skulle gå så bra men det går faktiskt riktigt bra hittills. Jag vet att det bara har gått tre dagar men jag mår bra. Visst lite tröttare är jag men jag överlever iaf.

frukost: Falukorv och ägg-röra + ost
och middag: blodpudding (aja baja), 2 ägg + ost

Jag får inte äta blodpudding egentligen, det innehåller för mycket kolhydrater, men det var ingen stor bit och det var de enda kolhydraterna jag har fått i mig idag så jag tänkte att det gick bra iaf. Lite kolhydrater, runt 30 gram, per dag är helt godkänt, det är det jag kör på iaf.

Gymmet... Som sagt så hade jag ingen lust alls att träna ben, mage och nedre ryggen, men envis som jag är så gjorde jag det ändå. Jag kör fem set på alla olika maskiner/övningar. Idag bröt jag det och tog bara tre set på vardera magövning, eftersom de var två så blev det sex set mage.

Imorgon är det vilodag från gymmet och tänkte då ta en långpromenad istället... Jag bör inte ha träningsvärk iaf.

Hey y'all

Har jag sagt att jag älskar min spikmatta. Idag efter att jag hade varit på gymmet så var jag ganska trött, jag åt två ägg sen la jag mig på spikmattan. Somnade i en timme. Gudabenådat.

Finns det nån som ännu inte har testat spikmatta så gör det. Det kan jämföras med sex för det är bara så skönt!

Jag behöver inte vara bank varje gång vi spelar monopol, det är bara nåt ni har fått för er...

Facebook

Peppe sa:
Nintendo-monopol! Istället för att köpa gator köper man karaktärer ifrån spelen. Oskar Dan Erik Per, detta måste införskaffas. Har ni hört något så kul?


Raise Your Voice

En till musikfilm har jag nu sett, "Raise Your Voice". Hilary Duff har ju alltid varit en trevlig flicka att se på, jag har inte alltid gillat hennes musik men det kan ju komma att ändras. Och som sagt, nåt som inte ändras är ju att hon är väldigt fin att titta på.

Terri är en tjej på 16 år som bor med sin familj i Flagstaff, AZ. Hon sjunger i kyrkokören och skolkören och tycker att allt är frid och fröjd. När hennes bror tar studenten får han utegångsförbud men tillsammans smyger de ut på kvällen för att se en konsert. Konserten var deras höjdpunkt men kvällen slutar med att han dör när de är med om en bilolycka. Hon slutar sjunga och går runt som i trans, inget är roligt längre. När hon blir antagen till en musiksommarskola i LA säger hennes pappa nej, men hennes mamma säger ja. Hon åker dit men hur kommer det gå efter att inte sjungit på ett tag?

Egna tankar:
Vad kan man säga? Det är en väldigt amerikansk musikfamiljefilm, de är likadana allihopa nästan. Denna filmen känns mer om man som Terri har förlorat en familjemedlem, vilket jag har. Musiken var bra, skådespeleriet var inte det bästa men som sagt Hilary är med och hon är ju bra. De övriga, NJA!

Mitt betyg på denna film är 3.5/5.



See it...

Les Fils du Vent - The Great Challenge

Nu har jag sett "Les Fils du Vent" (på engelska: The Great Challenge)

En grupp urban ninjas från London åker till Bangkok för att träna upp sig i en lokal som införskaffats. Väl där stöter de på en grupp vältränade martial artists som har samröre med yakuzan. De inser att det inte kommer vara lätt att vara kvar men de vill stå upp mot sina nya motståndare, "artisterna" och yakuzan.

Filmen (som sedd på Voddler) är delvis dubbad och delvis inte. Men ändå inte så att det stör, för jag kan inte franska ändå och vet inte alltid hur läpparna rör sig när man pratar franska. Jag är väldigt duktig på att hata dubbade filmer men denna var helt okej, läpprörelsemässigt så att säga.

Egna tankar om filmen:
Jag gillade den, jag tycker det är stenhårt och supersnyggt med urban ninjas och martial arts. Att hoppa mellan taken i London i början och sen förflytta sig till att hoppa mellan taken i Bangkok är ju riktigt coolt. Jag gillade underhållningen men filmens handling var väldigt förutsägbar och ganska tråkig faktiskt. Men för underhållningen får den betyget 2.5/5.




I alla filmer jag sett där det varit asiatiskt med i handlingen så har jag blivit smått förälskad i någon av de kvinnliga skådespelerskorna, så även denna gång, systern till "artisternas" ledare (Elodie Yung) är så vacker så det finns inte, och det skadar inte att hon har en superduperkropp och kan martial arts. Andra filmer med vackra kvinnor som tåls att nämna är "The Forbidden Kingdom" (Liu Yifei), "Flying Daggers" (Ziyi Zhang) och "The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor" (Isabella Leong) för att nämna några.

Såg denna idag...

Timbaland – We Belong To The Music (Featuring Miley Cyrus)

Jag har ju flera gånger sagt att jag gillar Miley Cyrus... Denna låten går i ett nu...
Tack Josefin för den...

Alex Rider - Stormbreaker

Nu har jag sett "Alex Rider - Stormbreaker" också. Betyget på den blir 2.5/5.
Den var inte så bra som jag trodde, det lät väldigt lovande på beskrivningen iaf.

Alex bor med sin farbror som är borta hela tiden på spionuppdrag, under ett uppdrag blir han dödad och Alex får ta sin farbrors plats i det uppdraget. Han måste ta reda på allt han kan om den nya superdatorn Stormbreaker och dess skapare Darrius Sayle och det kanske låter enkelt men det är det då rakt inte.

Egna tankar om filmen:
Killen som spelar Alex heter Alex Pettyfer och är engelsman, han påminde om Björn Gustafsson fast mycket snyggare. Ärligt talat så ser han riktigt bra ut. Alicia Silverstone känner man igen från 90-talsfilmen "Clueless" och i den filmen är hon riktigt snygg, men 11 år senare när man spelade in "Stormbreaker" så ser hon fortfarande bra ut, dock som 30-åring då. Men hon är väl som ett fint vin, blir bara bättre med åren.
Förutom snygga skådespelare så tyckte jag det var en film med god familjeunderhållning, ingen film jag skulle se flera gånger men ändå helt ok att ha sett.

Det jag kan säga är att Voddler fortfarande är bra även om inte filmerna är så bra.



Just det...

Har jag sagt att jag älskar min spikmatta?
Har nyss legat på den en halvtimme men ska sätta på en film och köra en halvtimme till =)
LOVE IT!!!

Wul... /Erik

Who am I?

Jag har nyss sett filmen "Who am I?" (1998), en underhållande film med Jackie Chan.

Jackie spelar en kille som med hjälp av korrupta poliser hamnar i en helikopterkrasch i den afrikanska djungeln, han överlever knappt men får hjälp av en infödingsstam i området. En dag ser han ett rally köra förbi i öknen och han springer dit för att få hjälp. Men minnesförlust och lång tid i afrika hjälper honom ingenting, han kan inte ens prata engelska längre. Han finner sin väg tillbaka till civilisationen och spenderar varje minut åt att hitta sitt verkliga jag.

Mina egna tankar om filmen är som följer:
Jackie Chan är alltid underhållande, så även i denna film med sina fightingscener och sköna akrobatik, skurkarna är alltid typ dumma och gör precis som de inte ska göra, ungefär som vanligt i Hong Kong-producerade filmer.
Mitt betyg är 2/5.

P.s.
Voddler är fortfarande bra dock ;)

#6

Well, hasn't this been a crazy day!?

Frukost - bacon och ägg
Lunch - pollock, grönsaker och ägg - krydda: mafioso på fisken

Gymmandet som ägde rum igår har givit mig skaplig träningsvärk till idag. Detta i sin tur ledde till att jag idag bara kunde träna mina armar då mina bröst, mina axlar och min rygg är ganska ömma.
Biceps och triceps alltså, jag visste inte ens att jag hade muskler i mina armar men lite hade jag och det kommer bli mer. När jag körde triceps med rep så började jag nästan gråta av smärtan, det gjorde så ont (snabbt ner och 5-6 sekunder upp, då tar det som bäst), 10 kilo motstånd de första tre seten och 7.5 kilo de sista två. Jag kunde inte ta mer smärta alltså.
Nu vilar jag upp mig, och tänker på morgondagen då jag ska träna ben, nedre ryggen och magen. Jag ser faktiskt inte alls fram emot det. Men känner jag mig själv rätt så kommer det gå riktigt bra iaf.

Tjår balla bäjkånn


Hur fin är hon inte på den här bilden?

When I look at you

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att jag ser fram emot "The Last Song".
Igår hittade jag en video till en låt från filmen, låten framförs av Miley Cyrus och heter "When I look at you".


Så fin låt...

#5

Ok...
Hur har då första dagen gått?
Det har gått bra faktiskt, har varit ätit "rätt", varit på gymmet och druckit mycket kaffe.

Höjdpunkten på dagen måste ändå varit när jag fick ytterligare en bekräftan på att LCHF fungerar, Linda har testat den och fick ett enormt fint resultat, jag menar hon ser bra ut.

Vi var till Smak och fikade, tre koppar kaffe och en bit blåbärspaj med vaniljsås, antagligen innehållande äckligt mycket kolhydrater men samtidigt så antar jag att det var ganska fett så helt dåligt var det ju inte.

Slutligen, en tripp till Lidl gjorde att jag fick med mig ost, ägg, bacon, korv och isbergssallad hem. Det var ju inte dåligt... Så snart ska jag äta nånting hade jag tänkt.

Awesome...

#4

När jag menar det så menar jag det verkligen.

Dagens frukost bestod av kycklingfilé och grönsaksblandning (ärter, majs, paprika).
Kryddor: Salt, pepparmix och thaikrydda.

Nu mår jag bra, ska dricka mitt kaffe snart så mår jag ännu bättre...

Musikfilmer

Jag är en älskare av musikfilmer, jag älskar musikalfilmer, jag älskar dansfilmer och jag älskar musik.

För lite mer än en månad sen såg jag "Hannah Montana - the movie" för första gången och det var många faktorer som fick mig att gilla den filmen - musiken, Miley, storyn och familjeunderhållningen... Allt bara funkar i den filmen. Efter det kollade jag igenom de två första säsongerna av serien "hannah montana" också. Den är riktigt underhållande, mestadels för att det är så simpel humor som jag förstår och som jag gillar. Måste ju säga att jag gillar Miley Cyrus ganska mycket efter att ha sett serien och filmen.
Jag kollade såklart upp om hon hade nån ny film på gång, vilket hon har. I april är det premiär för "The Last Song" som handlar om en tjej som inte kommer överens med sin pappa efter att han skilt sig från hennes mamma. Men att bo med honom en sommar verkar vara det som behövs. Det är en familjefilm samtidigt som det är en kärlekshistoria och musikhistoria och så mycket mer (samma manusförfattare som till "the notebook" och "a walk to remember").
Den filmen ser jag fram emot otroligt mycket, och det är bara tre månader kvar tills den har premiär.


Miley Cyrus (hannah montana), Liam Hemsworth (? - australiensare), Greg Kinnear (Stuck on you, ghost town)

Den vill jag se...

Voddler

Jag älskar voddler.
Jag har sett min första film och det var en upplevelse, inte nog med att det var en bra film, det var klockren kvalitet och bra ljud och allting bara funkade så bra.

Filmen heter "she's the man" (amanda bynes, channing tatum) och handlar om en tjej som vill spela fotboll men gör det under sin brors namn på en ny skola. Definitvt en underhållande film som jag kan komma att se fler gånger.

Men det jag egentligen ville ha sagt med detta inlägg är att jag älskar voddler.

Wul... /Erik

I left my heart in...

...Spain, yes but also, like an aorta part or something in Seattle.


Seattle at dusk


Space Needle


The Seattle Experience - musikmuseum

Jag var där senast 2006 och jag längtar faktiskt tillbaka till den stan och såklart att träffa alla släktingar igen. Vi får se när nästa tripp blir, inte omöjligt att det blir 2011.

Wul... /Erik



  1. http://www.gsea.org/awardinfo/locate/PublishingImages/seattle.jpg
  2. http://www.seattlepi.com/dayart/20031102/450SpaceNeedleBW.jpg
  3. http://www.theoccidentalobserver.net/authors/Gehry-EMPSFM.jpg

#3

Den här helgen har jag tagit en riktigt stor paus, jag har fläskat på ordentligt vill säga.

Fredagens middag:
  1. Potatisgratäng, rostbiff och sallad.
  2. Marängsviss.
Lördagens mat:
  1. 3 Ägg (frukost)
  2. Kaffe (fika)
  3. Smörgåstårta, kärleksmums, marsipankaka, äppelpaj, kaffe och cider (lunch)
  4. Ris, kassler med currysås, daimtårta med vispgrädde och Irish Coffee (middag)
Söndagen ska vi säga "KAFFE", det är det enda jag har fått i mig i flytande form idag, två glas vatten till lunchen också. Lunchen var bra idag faktiskt, inga kolhydrater, bacon, kyckling och sallad. MUMS!!!

Men imorgon börjar allvaret på riktigt.
It's gonna be awesome!

Back in the E-town

Hi y'all...

Börjar med att säga att Solange sopar mattan med sin syster varje dag... Bara så ni vet.

Fortsätter med att besvara en läsarfråga ;): Vad är en fjås?
Ja, en fjås är såna som min mamma dejtar. Dvs. att det är svårt att säga pojkvän om min mammas karlar med tanke på åldern så det blir att vi säger fjås istället. Det är väldigt vedertaget i Laknäs med omnejd iaf.

Nu är jag tillbaka i Eskilstuna och det har minst sagt varit en lång dag. Jag vaknade vid halv åtta och en timme senare satte allt igång. Bygga med briojärnväg, elda i kakelugnen, äta frukost, springa på skridskobanan, åka till västerås och äta lunch, vänta på tåget i en och en halv timme för att sedan komma hem helt utmattad. Det har som sagt varit en lång dag men jag är tillbaka iaf.

Imorgon börjar jag migg nya liv, så har jag sagt många gånger men den här gången stämmer det.
  • Ska inte skriva mer musik
  • Ska träna mer koncentrerat
  • LCHF
  • Ska må bättre
Detta är fyra punkter som var för sig är skit men tillsammans bildar nånting gudabenådat.

Jag funderar på att dricka kaffe nu...

Wul... /Erik

Sista dagen

Sista dagen i Dalarna nu då. Jag har spenderat den hemma i Laknäs, har packat, spelat gitarr, eldat i kakelugnen och tittat på tv. När mamma kom hem från jobbet åkte vi hem till hennes fjås och åt middag, rostbiff och potatisgratäng, det funkar ju inte alls med min LCHF men efterrätten åkte ner också och eftersom det var sista målet mat i Dalarna för den här gången så tänkte jag: What the hell!!! Efterrätten bestod av marängschwizsch... Inge kolisar alls i det. Jag får helt enkelt bli en bättre människa när jag kommer ner till Eskilstuna på söndag.

Idag hade jag planerat in en fika på tu man hand med min kära lilla Nina, men hon var tydligen superförkyld så det gick inte så bra. Visserligen frågade jag henne igår men ändå, det suger ju att hon då inte kan när det ändå är sista dagen och man inte har hunnit ses innan det. Detta "lov" har faktiskt varit riktigt hektiskt.

Jag kom upp till Dalarna den 18 december efter att ha nailat en tenta i spanska grammatik på morgonen, hade inte pluggat, gick dit, tittade på provet, fyllde i svaren, var klar efter 14 minuter och sen kunde jag gå därifrån, fick VG, några poäng från fullt. <--- skönt att jag nu fick ur mig det också... har inte haft nån att skryta för tidigare, men nu hade jag ju ett fint tillfälle att göra det.

Men... sen den 18 december har det hänt så mycket:

  • Glöggkväll med pojkarna
  • Fika och UNO med Hanna, Oskar och Peppe
  • Svensk jul som den ska firas hemma hos min kusin, julafton och juldagen
  • Fått för lite stjärndos
  • Ullvi Cup 2007,5 + 2-gala
  • Strömavbrott och speldag på annandagen med min kära syster
  • Träffat Micke efter nästan 3 år
  • Lärt mig spela Gin Rummy hemma hos Per (Robin, Dan, Hanna, Oskar och Peppe var också närvarande)
  • Bästa nyåret nånsin, drack finskumpa och rökte fincigarr
  • Ätit vildsvinsgryta
  • Sett på junior-VM i ishockey (Sverige kom trea) (Finalen var den bästa hockeymatch jag nånsin sett)
  • Fått upp ögonen för annan musik (lyssnar på titanix - 1,2,3 gånger om just nu (Tack, Christian för den))
Imorgon ska jag till Vattholma på dop, sen ska jag stanna hos min kusin i Uppsala över natten och sen på söndagen åker jag ner till Västerås och äter lunch med Caroline =)... Snacka om att jag har haft abstinens.
Just det, jag har skrivit en massa musik också.
Det kan vara det bästa jullovet jag nånsin varit med om. - Tack till alla som varit med

Måste packa nu...

Wul... /Erik

Supertråkig dag

Vad är definitionen av ingenting? Jo, ingenting... ;)

Idag skulle jag vilja säga att jag inte har gjort nånting, vilket inte är långt ifrån då jag har tittat på en film till frukost, och sen bara gått runt i cirklar här hemma för att få tiden att gå. Då kan man säga att det blir tråkigt efter ett tag.

Men... "Dödligt Vapen 4" är väl en för skön rulle, eller hur? Mel Gibson, Danny Glover och Jet Li i samma film, det kan inte gå fel, och det kan inte bli annat än action. Så dagen började bra iaf, men vad skulle jag göra sen? som sagt, det blev inte så mycket gjort. På kvällen fick jag en sån där känsla av ensamhet så jag hörde av mig till min gode vän Christian som nu för tiden bor i Rättvik och frågade vad han gjorde. Han bjöd in mig och så tittade vi på "simpsons", "family guy" och "maverick" innan jag bestämde mig för att dra mig hemåt.

Nu sitter jag här framför datorn och tänker lite upp och ner och fram och tillbaka samtidigt som jag:
  • Pratar med Fiia =)
  • Sms:ar med Louise =)
  • Tänker på söndagslunchen =)
Take care y'all...

Wul... /Erik

Skitkul att se...



Min morbror Lars-Erik Sjöberg var känd som hockeyspelare, han dog innan jag hann lära känna honom så jag har aldrig sett honom spela hockey eller så. Jag har heller aldrig sett nån video med arkivbilder, förrän ikväll. Det har varit riktigt kul att se honom in action. Han blev nerslagen av Phil Esposito (Kanada) i denna match, blev slagen med klubban rakt över ansiktet, och avslutade därmed matchen med ett brutet näsben.

Håll till godo...
/Erik

#2

Jag har börjat bra och det går bra. Men det är svårt att komma in i det helt och hållet, speciellt som att jag fortfarande är uppe i Dalarna och inte har kommit tillbaka till min rutin än. Men jag vet vad jag strävar efter så det kommer gå bra i slutändan. Ska se var jag ligger efter sex månader.

Hur går jag då tillväga?

LCHF = Low Carb High Fat...
Äta lite kolhydrater och mycket fett, man utnyttjar fett som energikälla. Det är oundvikligt att få i sig kolhydrater, men från en källa så får det man äter ogärna innehålla mer än 15% kolhydrater, vilket är väldigt svårt när det gäller bröd. Och jag älskar bröd - men jag får helt enkelt köpa laktos- och glutenfritt bröd så jag får ner kolhydraterna skapligt iaf. Kruskalimpan från Rättviksbagarn funkar men den innehåller istället fibrer som är väldigt kolhydratrika. Jag får helt enkelt hålla mig till kött (alla sorter), ägg, nötter, smör, olja, fisk (inte vit dock) och skaldjur. Det kommer inte vara billigt men det kommer vara bra för mig, det ska jag se till. Hålla mig till dessa riktlinjer och träna rikligt med uppgjorda träningsscheman så kommer det gå bra.

Detta är min nya livsstil. Det är svårt att komma in i det nu i början men om ett tag kommer jag kunna säga:
"Kompis, det går bra nu..."

Barnfilmer

när min kusin var här med familjen i helgen så tog jag fram mina gamla tecknade barnfilmer. Jag har inte städat undan dem än så idag till frukost har jag tittat på "scooby doo" och "djurens olympiad". Det var lite nostalgiskt faktiskt, jag har sett dem 100 gånger var och sist jag såg dem var kanske 8-9-10 år sen. Så det var fint.

Nu ska jag borsta tänderna och sen åka in till leksand med mamma.

Wul... /Erik


Bloggen

nu har jag suttit här sen halv sju och luskat med min design. Jag är inte riktigt nöjd än så det blir mer imorgon. Jag tog en paus för att titta på sportens årskrönika och en kvart för att prata med Caroline, det är allt. Jag har dessutom pratat med Christian hela kvällen, det är skönt att veta att han fortfarande är lika knäpp.
Nej, nu ska jag gå och sova.

Wul... /Erik






Spark och skridskor

Idag har jag haft lite av en friluftsdag, det har varit gott om frisk luft och det har varit lite träning också faktiskt.
Jag begav mig hemifrån och med hjälp av sparken befann jag mig snart vid tällbergs skola för att åka skridskor och lattja lite med min gode vän Per-Olov.
Mycket sköna två timmar fick jag det till när jag kom hem senare på eftermiddag. Väldigt friskt ute men ändå inte för kallt så det var skönt. Det kändes väldigt konstigt att stå på ett par skridskor igen efter fyra år. Sist jag åkte kan jag till och med komma ihåg, jag pausade några gånger för att prata med Evelina. oj oj oj, vad tiden går.

På vägen hem fångade jag en skön bild...


Wul... /Erik

#1


This is what I'm going back to...

Jag har länge försökt men nu jävlar. Jag hittade några gamla kort ute på internet igår och de ska bli min inspiration att verkligen försöka mer. Jag vet att det kommer bli svårt men det kommer vara så värt det när jag väl kommer dit också.

So far it's going pretty well...


Glömde säga att detta är jag idag, så jag har en bit kvar att gå.

Fin helg

Min kusin med familj har varit här i helgen, de bor i Uppsala, jag har inte träffat dem sen i somras och då bara en kväll. Igår kom de upp och hälsade på oss här i Laknäs, det var länge sen sist de var här. Supermysigt att de kom och hälsade på. Med tanke på att det är så långt mellan här och där.

Vad har vi gjort?

  • De kom och vi fikade, kaffe och mjuk pepparkaka var nummer ett på schemat. Min kusins son blev väldigt förtjust i kakan minus de hårda kanterna som han metodiskt petade av och smulade ner i sin mors knä.
  • Maten kom härnäst, igår bestod den av fläskfilé med banan & curry och ris till det, efterrätten bestod av hemmagjord lime/kokosglass. Angenäm mat med en angenäm avrundning. Kaffe till glassen och whiskey till kaffet. Gott.
  • Kortspel var nästa punkt på schemat - se tidigare inlägg. Det gick inte så bra för mig.
  • Sova... Zzz Zzz Zzz Zzz Zzz
  • Frukost och full fart på en gång.
  • Vi drog oss upp till tällbergs skola, där både jag, min syster och min mamma har gått i skola som små. Vi har till och med haft samma lärare vid olika tillfällen, min mamma är ändå 36 år äldre än mig och jag har haft samma lärare som henne. Det ni. Där åkte min kusin och hans son snowracer och sen lekte vi en del på isen.
  • Promenad hem tillsammans med syrran.
  • Fika.
  • Mat som idag bestod av kyckling med dragonsås och potatis till det.
  • Efterrätten var, tro det eller ej, Fika =)
  • Sen åkte min kusin hem igen =( Ska höra av mig till dem snart och höra om de kommit hem. CHECK!
Detta var min helg, ganska sammanfattad, men jag har fått med det viktigaste så att säga.

Jag själv har nu nyss vaknat, Caroline ringde och väckte mig =), man kan verkligen inte vakna på ett bättre sätt <3. Att vakna, se att hon ringer, svara och få höra hennes ljuvliga stämma är som musik i mina öron, och då snackar vi musik på riktigt. Jag vet att hon kan sjunga men för mig är det musik även när hon inte sjunger.
Jag kände mig så dum mot henne, jag var nyvaken visserligen men jag visste inte riktigt vad jag skulle säga och jag bara blev helt snurrig av att vakna till hennes röst osv.
Jag bara tycker om henne liksom, mycket.

Nu ska jag försöka somna om och sen vakna igen för jag ska upp till Peppe och titta på hockey inatt klockan 3. Heja Sverige, krossa de j**la amerikanerna!!! Jag vet att ni inte vunnit mot dem på många år men för en gångs skull vill jag verkligen att ni letar inom er själva och trycker dit den där den hör hemma.

Sköt om er... Wul... /Erik


Kortspel

Det är kul att spela kort men det är inte kul att förlora. Vi spelade först Gin Rummy och erik vann inte, det var tråkigt. Sen spelade vi ett parti Plump och erik vann inte, det var tråkigt.
Så man kan säga att kortspelen ikväll var ganska tråkiga så jag hade verkligen behövt höra din röst iaf.

Saknar dig.

Wul... /Erik

Believe in us

We cannot move to fast
If we want to make it last
You’re a big part of my life
And that is why

It’s only you and me
And I do believe

That we can make it right
We fall in love tonight
Underneath the stars in the sky
Fall into my arms
Don’t be alarmed
Just relax and see
It’s only you and me

I’m just your friend
My love to you I send
This is a good a time as any
And good times we’ll have many

When it’s only you and me
You just have to believe

That we can make it right
We fall in love tonight
Underneath the burning sky
Fall into my arms
Don’t be alarmed
Just relax and see
It’s only you and me

It’s something in the air tonight
Love embracing us tight
After this time it’s come to this
Every moment with you I don’t wanna miss

It’s only you and me
Just believe

That we can make it right
We fall in love tonight
My arms are open wide
Don’t dream no more
I’m here for sure
Open your eyes and see
It’s only you and me

Långpromenad i kylan

Jag har tagit en långpromenad med min syster. Det är kallt ute men ändå en väldigt skön promenad. 8 km lite drygt, innehöll några stopp för att prata lite och lite sådär, effektiv gång var väl en och en halv timme även fast vi var ute närmare två.

Nu sitter jag här hemma och skriver lite här, ska städa upp lite på mitt rum och sen duscha och sen kommer min kusin hit och hälsar på. Har inte träffat honom sen i somras. Ska verkligen bli jättekul. Nu när jag tänker på hur mycket jag tycker om att vara här hemma i tällberg kan jag inte riktigt förstå varför jag var i Spanien så länge. Detta är trots allt hemma och det är min absoluta favoritplats i hela världen, oavsett vad jag säger många gånger.
"Borta bra, men hemma bäst."

Wul... /Erik

Filmfrukost

"Djävulen bär prada" var dagens film och den var faktiskt riktigt bra. Jag trodde inte jag skulle gilla den så mycket, visst Anne Hathaway vet vad hon gör på vita duken och att jobba med en sån duktig skådespelerska som Glenn Close gör inte saken sämre.

Så mitt betyg på den är 3.5/5...

Wul... /Erik

Årets julklapp 2009

Ja, ni vet... Spikmattan.

Den är gudabenådad.

Älskar den!

Wul... /Erik

Degan retfe

Ja, så tokigt det kan bli när det är dagen efter. =)
Jag har mått upp och ner hela dagen, men min sovstund på eftermiddagen plus den väldigt goda middagen gjorde väldigt gott. Det var det som fattades på morgonen, ingen ordentlig sömn och ingen ordentlig frukost. Men nu är klockan mycket och jag ska sova igen.

Nyåret i all ära men jag är oftast alltid glad att den dagen försvinner med tanke på att om jag inte dricker en enda gång under året så dricker jag på nyår, det är en helig dag för mig, det är min drickdag. Så jag är glad att nyår är över men jag har å andra sidan svårt att hålla mig till detta års nyårsafton. om sisådär 364 dagar (nu när jag skriver detta är det redan 2 januari och Lindas födelsedag, Grattis!)

Jag slutade med nyårslöften för en tid sen, jag har istället förväntningar på det nya året för då kan man styra det mer själv. Det är mer fritt att gå upp och ner på förväntningar. Jag förväntar mig till exempel att min nya livsstil ska göra under, där kan jag styra själv om jag vill leva upp till den förväntningen eller bara skita i det... Ja, jag skriver lite luddigt men jag förstår vad jag menar iaf. Jag lovar ingenting, men jag vill mycket, och när jag har mycket vill jag ha mer. Jag vill ha dig.

Nu ska jag chilla lite med gitarren hade jag tänkt, kanske ha nåt avsnitt av "that '70s show" igång innan jag sen somnar. Jag hade tänkt mig att det skulle bli en tidig kväll ikväll men ack så fel jag hade. Avslutade nyårsdagen med en film hemma hos Peppe, har ni inte sett "the invention of lying" så se den. Klart sevärd.

Ha en bra fortsättning på det nya året.

Wul... /Erik

2009 goes 2010

Isn't this a nice day??? 100101 --> hela dagen är som ett dataprogram.

Jag tänker inte skriva nånting om nyårsaftonen innan jag fått bilderna från Hanna. Min kamera slutade funka nämligen.

Det jag kan säga är att det var en fin kväll igår. Idag (nyårsdagen) har jag mest sovit, sen nu har jag precis kommit hem från Tage där vi ätit potatis och vildsvinsgryta. Mycket angenämt.

Nu ska jag upp till Peppe och titta på film.

Wul... /Erik

RSS 2.0