Dag 135

I love the progress right now.
I love it.
I love IT.
i LoVE iT.
I LOVE IT.

-31.3 kg till idag.


Dag 134

Yepp!
 
Imorse bröt jag igenom en ny barriär, jag har nu gått ner mer än 30 kilo sen den första januari, vikt nu 106.7 kg. Ska jag vara helt ärlig så ser jag inget slut på denna resa, jag har nu mindre än 25 kilo kvar till perfection, eller ja, den vikt jag vill ligga på.
 
Jag har fått en kommentar om att jag ska skriva mer om vad jag äter. Detta ser jag som väldigt positivt för det jag äter är nu allt. Jag ska göra det hela mer överskådligt.
 
Jag gör en hemmaversion av "Aldrig Mera Fet", en tv-serie som gick på tv3 hösten 2012. Jag blev inspirerad av att testa något liknande för jag såg att det gav resultat. Serien går ut på att man sätter upp ett viktmål som man vill nå på ett år. Eftersom jag såg denna serie när jag hade bestämt mig för att 2013 skulle bli ett år av förändring så tänkte jag att det blir bra att köra en hemmaversion av den serien som nyårslöfte för 2013.
 
Den 1 januari vägde jag mig och jag vägde så mycket som 137.6 kilo och jag visste att jag måste förändra det helt och hållet. Jag satte upp ett långsiktigt mål som är livslångt, dvs. att aldrig mera bli fet. Jag döpte mitt projekt till Beach 2015, och har sommaren 2015 som mål att göra mitt livs första triathlon på hemmaplan i Tällberg (förutsatt att de fortsätter med triathlonet efter premiären i år).
 
"Aldrig Mera Fet" kommer in i mitt kortsiktiga mål där det gällde att gå ner till tvåsiffrigt i vikt under det första året (2013). Det skulle innebära att jag 1 januari 2014 ska väga 99.9 eller mindre. Därefter delade jag in året i faser om tre månader.
 
Fas 1: 1 januari ----> 31 mars = gå ner 20 kilo
Fas 2: 1 april ----> 30 juni = gå ner till under 110 kilo
Fas 3: 1 juli ----> 30 september = gå ner till under 105 kilo
Fas 4: 1 oktober ---> 31 december = gå ner till under 100 kilo
 
Som synes så ligger jag nu i fas 3 vilket innebär att jag får äta vad jag vill igen (att jag får äta vad jag vill är en egen regel som jag satt upp för att det känns så bra), men eftersom det tar 21 dagar för en förändring att ske så är allt jag äter nu enligt min nya livsstil. Vilket innebär väldigt mycket frukt och grönsaker, kyckling (smal protein) och mindre av det mesta utöver det. Jag äter godis ibland men väldigt sällan, jag äter inte chips överhuvudtaget, och jag finner att våren och sommaren är väldigt svår utan glass, men man måste inse begränsningar, en glass i veckan är okej. Men under de första tre månaderna var det verkligen nolltolerans på tillsatt socker. Nånting annat som det var nolltolerans på under fas 1 var griskött och nötkött, dvs. ingen bacon alls, ingen fläskfilé av nån sort, ingen biff, ingen köttfärs, ingen fläskfärs, m.m.
 
Men nu ser det ut som följer:
På morgonen brukar jag äta ICA naturell lättyoughurt (0,5% fett) med corn flakes (ja, de innehåller en massa sockerarter, men är det på morgonen som man äter det så kommer man bränna bort det under dagen) och vid sidan av detta kan jag gärna äta surdegsbröd (lågt sockerartsinnehåll) och två ägg.
 
Till lunch varierar det vad jag äter men i mitt fall är det är väldigt smart att äta nånting vegetariskt till lunch. Vegetarisk mat innehåller i regel en massa kolhydrater och eftersom jag tränar på eftermiddan så funkar det bra att fylla på kolhydratsdepåerna och därmed ge mig en massa extra energi till hård träning. Även här tänker jag på att det jag äter ska innehålla minimalt med tillsatt socker.
 
Till middag äter jag oftast kyckling tillagad på alla möjliga vis, gärna spicy för att kryddig/het mat hjälper förbränningen, plus att det är sjukt gott. Grön currypasta har jag märkt är det bästa! =D Jag har i och med min nya livsstil lärt mig äta en hel del sorters grönsaker som jag inte ätit förr. Vokad broccoli ger mig numera en food boner och vokade grönsaker (19.90 kr för en påse ICA Basic) är ju helt amazing. Men medan jag ändå pratar om det så måste jag nämna gurka, körsbärstomater och röd paprika som de allra bästa delarna av min mer eller mindre vardagliga kost.
 
 
Oavsett vem det var som ville att jag skulle skriva om vad jag äter så har jag fått en soul boner för att jag har fått dela med mig av min resa. Jag har som sagt gått ner 30 kilo nu och jag ser bara att jag kommer gå ner mer. Jag älskar min nya livsstil och allting är så mycket lättare. Jag vill tillägga att jag får pushar från släkt och vänner hela tiden och deras stöd är oslagbart och har hjälpt mig jättemycket.
 
Men ha detta i åtanke:
"Motivation gets you started, habit keeps you going."
 
"It's supposed to take 21 days before doing something constantly becomes a habit. Just think: 21 days without binging, can become a lifetime. 21 days of going to the gym will make you not even think twice about going anymore. 21 days of saying "No, thank you" to sugary treats. All it takes is 21 days. Why not start now?"

Dag 122

Nu är det maj.

Jag har inte tränat rygg på länge tänkte jag idag när jag vaknade. Undrar om det kan passa sig på gymmet idag?

Jag har gått upp i vikt!!! :0

I både Marklyft och Pendlay Row.
Marklyften låg på 70 kg idag, Pendlay Row på 60 kg. Sist jag körde rygg var de på 60 kg respektive 55 kg.

Jag har gått ner i vikt!!! :0

I den som kallas "assisted chin-up". Förut ville jag inte dra upp mig när jag hade hjälp av 50 kg, idag gick jag ner och körde på 45 kg och till och 40 kg (man anger alltså hur många kilon man vill ha hjälp med).

Jag förbättrade min tid på kilometern, från 33 min till 32 min, detta efter ett hårt ryggpass på 100 min + 20 min stretching.

Bra dag idag!!! <3

Grattis på födelsedagen till mina två knasbollar Ida och Fiffi. Det får jag ju inte glömma.

Keep shining!


RSS 2.0